„Patrioci nie powinni głosować na Trzaskowskiego”. Oświadczenie Bąkiewicza

Patrioci nie powinni głosować na Rafała Trzaskowskiego – uważa prezes Stowarzyszenia Marsz Niepodległości Robert Bąkiewicz. Mówił, że głos oddany na kandydata PO to głos za małżeństwami homoseksualnymi i adopcją dzieci przez pary homoseksualne. Bąkiewicz zaznaczył, że jest krytyczny wobec prezydentury Andrzeja Dudy, ale jeśli chodzi o to, jak głosować w najbliższą niedzielę, nie ma wątpliwości.

„Nie można poprzeć Trzaskowskiego. To wojna cywilizacyjna”

Każdy polski patriota powinien wiedzieć, że na kandydata KO Rafała Trzaskowskiego nie można głosować; to jest wojna cywilizacyjna i nie można go...

RAPORT: KAMPANIA 2020

Robert Bąkiewicz zawiadomił Prokuraturę Krajową o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez prezydenta Warszawy Rafała Trzaskowskiego, który według niego finansuje organizację nawołującą do nienawiści i zmierzającą do zamachu stanu.

Jak mówił w TVP Info, Rafał Trzaskowski w zeszłym roku jako prezydent stolicy „udzielił organizacji Biennale Warszawa ogromnej dotacji – 3,6 mln zł”.

– Ta dotacja poszła m.in. na szkolenie aktywistów bojówek anarchistycznych. Te ćwiczenia nazywały się taktyką miejską, taktyką gimnastyczną; były również programy związane z pokazywaniem, jak zła jest własność prywatna, a jakim dobrem jest własność wspólna – wskazał.

Mówił, że z tego wynika, iż pieniądze miejskie „idą do podłoża komunistycznego – Antify”. – To są środowiska skrajnie lewicowe, one bardzo mocno działają na Zachodzie, niszczą miasta, demolują sklepy – mówił.

„Bo jego plan to weto, weto, weto”. Sztab Dudy ostrzega

Przestrzegamy wszystkich Polaków, którzy dzisiaj wahają się, na kogo oddać głos: wybór Rafała Trzaskowskiego oznaczałby paraliż i stratę olbrzymiej...

– To międzynarodówka anarchistów komunistycznych. Ich myśl jest wspólna – siłą zlikwidować państwa, które są pobudowane na zrębach cywilizacji europejskiej. Te pieniądze są przekazane na organizacje, które w polskim prawie są zabronione, które podważają porządek państwa, głoszą ustrój totalitarny. Na to nie może być zgody – dodał Bąkiewicz.

Pytany o to, na kogo zagłosuje w drugiej turze wyborów prezydenckich mówił, że na pewno odda ważny głos.

– Dzisiaj głos oddany na Rafała Trzaskowskiego to nie jest głos na niego, tylko na tzw. małżeństwa homoseksualne, na adopcję dzieci przez pary homoseksualne, na rozwiązywanie Marszów Niepodległości. Dlatego na Trzaskowskiego patrioci nie powinni głosować; na pewno ja nie będę na niego głosował – oświadczył Bąkiewicz.

Dodał też, że jest krytyczny wobec prezydentury Andrzeja Dudy, „ale to zestawienie między nim a Trzaskowskim jest ewidentnie na korzyść pana prezydenta”.

– Myślę, że wyborcy Konfederacji zachowają się bardziej roztropnie i będą głosowali na nurt patriotyczny – zakończył.