Prorosyjska era Tuska

„Pracownicy TVP stali się ofiarami nieuzasadnionej nagonki”. Oświadczenie Telewizji Polskiej

„Zarząd Telewizji Polskiej w pełni wspiera pracowników i współpracowników TVP” (fot. arch.PAP/Rafał Guz)

Najnowsze

Popularne

Tragedia ostatnich dni jest wykorzystywana przez ludzi nieodpowiedzialnych do bezprzykładnej agresji. Pracownicy TVP stali się ofiarami niczym nieuzasadnionej nagonki. Wszelkie tego typu zachowania są zgłaszane do właściwych organów – czytamy w oświadczeniu TVP.

Już 15 zatrzymanych za sianie nienawiści w internecie

Policjanci z wydziałów dw. z cyberprzestępczoscią zatrzymali od poniedziałku 15 osób, które siały nienawiść w sieci. Wśród nich są matka z synem,...

„Telewizja Polska jako nadawca publiczny zawsze jest z Polakami w najważniejszych momentach. Także tych tragicznych, jak zabójstwo prezydenta Gdańska i związana z nim żałoba. Niestety tragedia ostatnich dni jest wykorzystywana przez ludzi nieodpowiedzialnych do bezprzykładnej agresji. Bezsensowna zbrodnia, która miała miejsce w Gdańsku nie może być powodem do eskalacji nienawiści” – napisano w oświadczeniu.

Podkreślono w nim, że pracownicy i współpracownicy TVP stali się ofiarami „niczym nieuzasadnionej nagonki i agresji”. „Pod adresem niektórych z nich i ich rodzin kierowane są groźby. Zarząd TVP informuje, że wszelkie tego typu zachowania są zgłaszane do właściwych organów” – zaakcentowano.

„Jednocześnie Zarząd oświadcza, że pojawiające się bezprawne ataki na przedstawicieli TVP, a także próby przypisywania Telewizji Publicznej jakiejkolwiek odpowiedzialności za wydarzenia z Gdańska są kierowane na drogę sądową. Zarząd Telewizji Polskiej w pełni wspiera pracowników i współpracowników TVP w ich ciężkiej i odpowiedzialnej pracy oraz apeluje o solidarność z ofiarami każdego przypadku agresji i nienawiści” – zaznaczono w piśmie.